case

Hatanpään kartano

Loistavia elämyksiä ja kultaisia muistoja.

Juvenes-Yhtiöt Oy on monialainen palveluyritys, joka tarjoaa laadukkaita ravintola- ja kahvilapalveluita, juhla-, kokous- ja saunapalveluita, sekä kioskipalveluita. Juveneksen juhlapalveluiden kruununjalokivi on Tampereen Hatanpäällä sijaitseva legendaarinen Hatanpään kartano, joka siirtyi syksyllä 2017 Juvenes-Yhtiöiden ylläpitämäksi. Kartanon omistaa Tampereen kaupunki.

LÄHTÖTILANNE

Viime vuosina vain satunnaisia kokoustajia ja juhlijoita palvellut kartano haluttiin herättää Juveneksen toimesta uuteen kukoistukseen. Tiedossa oli, että kartano ansaitsisi olla kaupungin ykkösjuhlapaikka. Tätä uudelleensyntymistä varten kartano tarvitsi uuden ja nykyaikaisen lanseerauksen ja identiteetin, joka pohjautuisi sen pitkään ja merkittävään historiaan. Tavoitteena oli tehdä kartanosta mielenkiintoinen ja nykyaikainen, mutta kuitenkin historiaa huokuva arvokas kokonaisuus.

MAINION RATKAISU

Mainio tutustui kartanon historian mielenkiintoisiin tarinoihin. Monisyisen historian ja kartanoa ympäröivien englantilaisten ruusutarhojen inspiroimana alkoi hahmottua kartanon uusi identiteetti. Pian ymmärrys kartanon roolista Tampereen kaupungin perustamisessa alkoi rytmittää suunnitteluprosessia; Hatanpään kartanon identiteetin siemen oli löytynyt. Tuosta siemenestä kasvoi Hatanpään kartanon uusi yhtenäinen ilme: logo, nettisivut, tarinat historiasta, lanseeraus ja muut markkinoinnissa käytettävät materiaalit. Mainio suunnitteli ja toteutti myös kartanon historiaa koskevan valokuvanäyttelyn, joka on ollut esillä kartanon aulatiloissa avajaisista lähtien.

LOPPUTULOS

Ehostuksen, kunnostuksen ja brändäyksen myötä kukoistukseensa herätetty Hatanpään kartano on saanut arvoisensa ja nykyaikaisen ilmeen ja identiteetin, joka nostaa sen jälleen ansaitsemalleen jalustalle. Tärkeintä on, että kartano korkeine saleineen on nyt helposti jokaisen juhlijan ja kokoustajan saatavilla – ja täten läsnä kaupunkilaisten arjessa.