Iso mies, munat ja kaikki.

Mainio | 26.05.2017

Moi. Mä olen Samu ja olen graafinen suunnittelija Mainiossa. Takanani on osaltani onnistunut ensimmäinen vuosi markkinointiviestinnän alalla! Nyt kerrataan hieman, miten vuosi on mennyt.

 

Tepastelin työssä oppimaan Mainioon maanantaina 7.3.2016. Silloin en vielä graafisen suunnittelijan alkuna osannut arvata, mitä kaikkea edessä olisikaan. Odotin vain innolla isomman työporukan kanssa yhdessä tekemistä ja alan ammattilaisilta oppimista. Ei siinä kovin kauan mennyt, kun olin jo osa työilmapiiriä ja täysin työn touhussa. Muilta meinasi siinä vaiheessa unohtua, että olen harjoittelija, en työntekijä. Kuitenkaan en voinut olla nauttimatta joka hetkestä. Parasta oli, kun pääsi tekemään heti oikeita asioita.

 

Suomen hyytävän kesän saattelemana valmistuin ja sain käsiini kuva-artesaanin paperit Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta graafisen suunnittelun linjalta. Se oli kuitenkin pientä sen rinnalla, että olin onnistunut vakuuttamaan Hannelen työharjoitteluni aikana. Työni alkoivat (tai jatkuivat) kesäkuussa 2016 AD-assistentina ja huhtikuussa 2017 tittelini päivitettiin graafiseksi suunnittelijaksi. Protip: Mainio ei ole yhtään huonompi harjoittelupaikka, jos oikeasti haluaa tehdä töitä!

 

Hieman omasta mielestäni vitsinä olen päätynyt toimiston tekniseksi tueksi graafisen suunnittelun ohella. Olen siis vain muita parempi googlettamaan, mistä vika voisi johtua, jos en itse ratkaisua jo tiedä. Graafisen suunnittelun ja näiden teknisen tuen hommien lisäksi kehitän Mainion omaa sosiaalista mediaa ja levittelen siipiäni tekstien maailmassa sloganeja suunnitellen ja tätä blogia kirjoittaen. Vaihtelevuus on minulle tärkeä osa työtä, ja onnekseni meidän toimistolla yksikään päivä ei ole samanlainen.

 

Nyt kun en ole enää hetkeen ollut koulumaailmassa, on minun pitänyt tavalla tai toisella vetäistä ”aikuisten housut” jalkaan. Nyt on totisesti aika näyttää, mistä minut on tehty. Tälläkin hetkellä näin tekee myös Mainio. Ei ole kauankaan siitä, kun ilmoitimme laajentavamme toimintaamme Helsinkiin, ja siellä olemme nyt porskuttaneet jo helmikuusta asti. Siinä onkin porukan nuorimmalla ollut mukana roikkumista. Onneksi vauhti ja vaaralliset tilanteet ovat veressä – kunhan jalat pysyvät maassa, ja ei oikeasti kuljeta liian kovaa.

 

Malttamattomana odottelen mitä tuleva vuosi tuo vielä mukanaan. Ei voi tietää, jos nuo aikuisten housut eivät enää kohta tarvitsisikaan henkseleitä.

Lue myös

wpChatIcon
Onko kysyttävää? Lähetä viesti!