Sain kokea Mainion päivän

Oona | 21.09.2018

Mainio ja pallo

Toimistossa on vilinää ja vilskettä, nauru kantautuu korviini kun toimiston väki vastaanottaa vieraan Mainion päivänä. Olen saanut tehtäväkseni dokumentoida Mainion päivän, jonka tähtenä on kuusivuotias poika nimeltä Mainio.

 

Hurmaava Mainio täyttää toimiston riemunkiljahduksilla ja energisellä olemuksellaan sekä toimiston seinän piirustuksilla, hyppii ilosta, loikkaa säkkituoliin ja huutaa “pommi!”. Mainion persoonallinen nauru ilostuttaa ja saa hyvälle tuulelle. Toimiston väki kokoontuu juhlistamaan vieraan saapumista kahvikupposen ja naposteltavien äärelle ja kaikilla on iloinen sekä hyvä meininki, nauru ja raikuu ja vitsit lentävät. Mainio saa lahjaksi Mainion paidan sekä jalkapallon, jonka hän innoissaan sieppaa Hannele Mainion kädestä.

Seuraavaksi suuntamme Pyynikin jalkapallokentälle, jossa käydään ottelu Mainio vastaan Mainio. Kentällä on niin mukavaa, ettei Mainio millään haluaisi lopettaa pelaamista. Minä puolestani yritän pysyä vikkelän Mainion perässä kameroineni. Ottelu päättyy Mainion voittoon, olemme kokeneet pelaamisen riemua, haikeina, mutta iloisella mielellä hyvästelimme toisemme.

Olo on väsynyt, mutta onnellinen toiminnan täytteisen päivän jälkeen. Toimistossa on hyvä meininki ja huumori, tuntuu siltä, että olen tullut oikeaan paikkaan. Ensimmäinen päivä Mainiossa Mainion päivänä, mikäs sen mainiompaa.

Kirjoittanut

Oona Seppänen

Oona ja Mainio

 

Lue myös

wpChatIcon
Onko kysyttävää? Lähetä viesti!