Strategia

Muovaa liiketoiminnastasi asiakaslähtöisempää

Business Design – kutsuttiin sitä sitten liiketoimintamuotoiluksi tai yritysmuotoiluksi – on monen strategisen suunnanmuutoksen kulmakivi. Liiketoimintamuotoilussa lähdemme miettimään toimintaa, prosessia tai palvelua uusiksi asiakkaan lähtökohdista.

Liiketoimintamuotoilussa ajattelun lähtökohtana on asiakaslähtöinen ajattelu, jossa ei etsitä absoluuttista totuutta, vaan riittävän varmoja ratkaisuja liiketoiminnan haasteisiin liiketoiminnallisia työkaluja käyttäen. On oleellista, että työryhmä on mahdollisimman moninainen, ja asiakkaan ääni kuuluu vahvasti.

Liiketoimintamuotoilussa keskitymme asiakkaan liiketoimintamaliin ja arvolupauksen kehittämiseen. Työn edetessä luomme prototyypin ja testaamme sen. Prosessi voi olla startupin liiketoimintamallin kokoamista tai valmiin prosessin yhden osan hiomista timantiksi. Täten hankkeen kesto voi vaihdella viikosta kuukausiin.

Liiketoimintamuotoilussa varmistamme, että lopputulos on asiakkaalle haluttava, teille toteutuskelpoinen ja kaikkein tärkeimpänä: lopputulema on järkevällä tähtäimellä myös taloudelliselta kantilta elinkelpoinen.

Liiketoimintamuotoilu on yhtä relevantti toimi startupille kuin perinteikkäälle toimijalle, sillä asiakkaan valinnanvapaus on korostunut ja eikä trendille näy muutosta. Asiakas valitsee helpoimman ja selkeimmän ratkaisun. Lähtemällä prosessiin kanssamme, varmistat, että saat mukaan markkinoinnillisen, ihmislähtöisen näkökulman.

wpChatIcon
Onko kysyttävää? Lähetä viesti!